Basiscursus Schilderen met olieverf

Misschien schilder jij als uitlaatklep voor jouw emoties. Of omdat je de beelden die je ziet vast wilt leggen op jouw eigen manier. Of je schildert helemaal niet maar zou het wel eens willen proberen. Voor de basiscursus schilderen maakt het niet uit of en waarom je schildert.

 

Wat wel uitmaakt, is dat je het gevoel hebt dat er iets ontbreekt en dat je iets wilt leren. Een stukje techniek om zo jouw gevoel nog beter over te brengen. En inzicht waarom je iets het beste op een bepaalde manier kunt doen om een mooier resultaat te krijgen.

 

In mijn basiscursus Schilderen met olieverf neem ik je bij de hand en leg ik stap voor stap uit hoe je een olieverfschilderij opbouwt.

Dit doe ik met behulp van drie voorbeelden – een hond, een kat en een paard -  waarvan jij er één uitkiest om zelf te schilderen. Tijdens de cursus leer ik je niet alleen theorie maar sta ik ook naast jou om je te helpen met jouw portret.

Na afloop van de cursus ga jij met een door jou geschilderd dierenportret naar huis en heb jij het gereedschap in handen om zelf thuis aan de slag te gaan.

 

In de cursus leer je


    •    De theorie van het opbouwen van een olieverfschilderij
    •    De techniek gebaseerd op de stijl van de 17de eeuwse meesters
    •    Het opbouwen van een olieverfschilderij in lagen met onderschildering
    •    Een snelle en handige onderschildertechniek
    •    Hoe je werkt met olieverf ten opzichte van je onderschildering
    •    Hoe je je onderwerp overbrengt op je paneel
    •    Wat een imprimatura is
    •    Welke verschillende afwerktechnieken er zijn

 

 

Cursus, materialen en kosten


Je volgt deze cursus samen met minimaal 6 en maximaal 8 cursisten. Alle cursisten maken een keuze uit één van de drie voorbeelden en gaan dit naschilderen volgens de geleerde theorie. Ik help je daarbij maar ook helpen de cursisten elkaar. Door te kijken en te vergelijken krijg je jouw sterke en zwakke punten helder waardoor jouw werk nog beter wordt.

 

In de cursus werkt iedereen met dezelfde voorbeelden en dezelfde materialen. En om het makkelijk voor je te maken heb ik speciaal voor deze cursus een materialenpakket samengesteld. Zo weet ik zeker dat iedereen over de juiste verf, kwasten en overige materialen beschikt.

 

Dit pakket omvat:

  • 8 kleuren olieverf, tubes van 37ml
  • 4 kleuren acrylverf, tubes van 120m
  • 2 soorten verf medium, flesjes van 75ml
  • vernis, flesje van 60 ml
  • 7 penselen
  • 1 pastelpotlood
  • 1 pot gesso
  • 1 paletmes
  • 1 afscheurpalet
  • 1 reinigingszeep


De cursus bestaat uit 8 avonden van 19.30 tot 22.00 uur. Je bent op de cursusavonden van harte welkom in mijn eigen atelier in Wijchen. Daar staan de schildersezels klaar voor de cursisten en heeft iedereen zijn eigen plek om te schilderen.


De cursus start op dinsdag 25 september. De overige cursusavonden zijn 2, 9, 23 en 30 oktober en 6, 13 en 20 november.
De kosten van de cursus zijn € 439,00 maar als je reserveert en betaalt vóór 8 september 2018, betaal je € 397,00. Deze prijzen zijn inclusief btw.


Je krijgt hiervoor:
    •    Uitleg over de theorie van materialen, diverse methodes, verhoudingen en kleurgebruik
    •    Uitleg over techniek, het schilderen vanuit je gevoel en goed leren kijken
    •    Een schilderpaneel van 40 x 50 cm
    •    Individuele begeleiding en advies tijdens de cursusavonden
    •    Toegang tot een besloten Facebookgroep alleen bestemd voor cursisten. In deze groep kun je vragen stellen, tips delen en feedback vragen op jouw werk
    •    Koffie/thee en een versnapering tijdens de cursusavonden

 

Naast de kosten voor de cursusavonden, investeer je ook in het materialenpakket. Hiervoor betaal je € 167.

Dit pakket bevat meer dan voldoende verf om deel te nemen aan de basiscursus en om er vervolgens thuis verder mee te werken. Daarnaast is het ook een goede basis voor het vervolg van de basiscursus: de schilderavond voor gevorderden.

 

 

Nog niet eerder met olieverf gewerkt?


Door de basiscursus Schilderen met olieverf geef jij jezelf een goede basis om te zien of olieverf bij jou past. In mijn cursus help ik je op weg en kom je gegarandeerd met een mooi kunstwerk thuis. Aarzel niet langer en reserveer hier jouw cursusplaats. Heb je nog twijfels of vragen? Stuur mij dan een e-mail info@mirellevegers.nl en ik help je graag.

 

 

Spelregels

Misschien niet het leukste om over te beginnen maar wel belangrijk om van tevoren even door te lezen: de spelregels voor deelname aan de cursus.
    •    Jouw cursusplaats is pas definitief na ontvangst van de betaling
    •    Zonder materialenpakket is deelname aan de cursus niet mogelijk
    •    Bij afwezigheid op één of meerdere cursusavonden is restitutie van het cursusgeld niet mogelijk
    •    Het door jouw gemaakte werk mag niet worden verkocht
    •    Eigen voorbeelden mogen niet worden gebruikt
    •    Schilderervaring is niet verplicht


Heb je hierover vragen, mail dan even naar admin@mirellevegers.nl.

 

 

Overtuigd? Schrijf je dan nu in voor de basiscursus Schilderen met olieverf.


Doe je dat vóór 8 september, dan profiteer je ook nog een van de early birds prijs van € 397,00.

 * Inschrijvingen zijn gesloten  *

 

 

INSCHRIJVEN

 

 

Ervaringen van eerdere cursisten:

 

Gefascineerd door paarden die als een rode draad door mijn leven lopen (en al vaak door mij gefotografeerd zijn) kwam ik via facebook op een indrukwekkende site terecht. En heb ik mij opgegeven voor de schildercursus. Helemaal groen en nog nooit een kwast aangeraakt ging ik met mijn aangeschafte spulletjes naar een echt atelier. Meteen al bij de eerste les had ik het gevoel dat ik hier iets moois kon creëren en dat uit mijn eigen hand! De manier van lesgeven en wijze van professionele begeleiding sprak me meteen aan. En nu ik deze training heb afgerond (met een geweldig resultaat) was ik zo mega enthousiast dat ik me weer voor de volgende cursus heb opgegeven. Ik heb mezelf overtroffen en ben erg blij met de techniek die ik bij Mirelle Vegers heb geleerd. Voor mij is een hele nieuwe wereld open gegaan.

 

- Ineke van Uden-Pearson -

 

 

 

Er zijn heel veel schildercursussen maar wat deze cursus uniek maakt is de specialisatie van Mirelle in paarden, maar ook de klassieke techniek waar zij mee werkt. Toen ik de cursus aangekondigd zag worden wilde ik de kans niet voorbij laten gaan.  Ik heb vooral veel geleerd van het maken van een onderschildering en wat het effect daarvan is in het verdere proces. Maar ook het vooraf doordenken van wat je wil schilderen, wat het belangrijkste onderdeel van de compositie is en hoe je dit het beste in het schilderij naar voren kan brengen, vond ik ook heel waardevol.  Er is nog veel te leren maar ik heb nu genoeg materiaal om zelf aan de slag te gaan met het oefenen. 
Dank je wel Mirelle. Ik vond het leuk, leerzaam en heel gezellig. Ook voor mij is een hele nieuwe wereld open gegaan.

 

- Monique Holl -

 

 

 

“Ik ben enorm blij en dankbaar dat je me uit mijn onzekerheid ten opzichte van mijn eigen schilderwerk hebt gehaald.
Je bent een hele goede en ook lieve juf. Ik wil mijn volgende schilderij graag bij jou maken!"

 

- Dorien Arnts uit Langenboom -

 

 

 

“Enorm bedankt voor je inspirerende lessen. Ik heb met het schilderij, wat ik bij jou heb geschilderd, een enorme stap gezet.
Niet alleen met het, voor mij nieuw, in olieverf werken - waarop ik direct verliefd ben geworden - maar ook heb je mij weer
op scherp gezet met het kijken en schilderen. Met wat je ziet en niet wat je denkt dat je ziet!"

 

- Sabrina de Looper uit Den Haag -

 

 

 

“Mijn naam is Valerie Baijens, 27, ik ben bloemiste van beroep en kom uit Roosteren.  Ik schilderde al veel paarden en deed dit eigenlijk altijd à la prima. Die techniek beviel me goed maar de schilderijen miste altijd een "spark". Nu schilder ik volgens een compleet andere techniek die er voor zorgt dat er echt leven zit mijn werk.  Ik heb geleerd in verschillende lagen te werken, secuurder te zijn en iets losser te werken. Door het toepassen van de verschillende lagen leeft het schilderij echt. Ik heb de lessen ook als zeer prettig ervaren!
Heel veel geleerd van Mirelle, echt een top mens is het! Ze tilt je met haar kennis naar een ander niveau, ze daagt je echt uit om verder te gaan en meer te durven qua schilderen.

 

- Valerie Baijens uit Roosteren -

 

 

 

“De lessen zijn voor mij echt zen. Heerlijk! Even afschakelen.
Voor mij is het tempo en de uitleg perfect! Stap voor stap en ik heb nu al zoveel geleerd.
Ik kijk uit naar de volgende lessen."

 

- Loes Jansen uit Posterholt -

 

 

 

 

“Ik heb zelf geen paarden, maar persoonlijk kwam ik om de techniek te leren. Voor mij is er een nieuwe wereld opgegaan tijdens de training. Deze heb ik zelfs tot tweemaal voltooid. Iedereen die graag tekent en schildert kan bij Mirelle ontzettend veel leren. Ik heb het met heel veel plezier gedaan."

 

- Yvonne Kollau uit Loon op Zand -

 

 

 

 

Ben je nu overtuigd? Schrijf je in voor de basiscursus Schilderen met olieverf.

 

Doe je dat vóór 31 augustus, dan profiteer je ook nog een van de early birds prijs van € 397,00.

 

INSCHRIJVEN

 

Behaalde resultaten van voorgaande cursussen