Portret van je overleden paard(en)

Regelmatig spreek ik mensen die hun beste maatje hebben moeten laten gaan

Plotseling of via een lange weg. Hoe dan ook, het gemis en het verdriet is groot. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het rouwproces vaker moeilijk is dan makkelijk. En dat die gevoelens van gemis en verdriet lastig zijn om mee om te gaan. Ben je jouw geliefde paard verloren, dan kun je hier zomaar nog jaren last van hebben. Als een soort sluier hangt het over jouw dagelijkse leven heen. Het verlangen naar jouw paard is altijd aanwezig op de achtergrond. Of zelfs zo prominent op de voorgrond dat het jouw dagelijkse functioneren beïnvloedt.

 

 

Jouw paard weer in de ogen kijken

Wat als ik jou vertel dat het mogelijk is om de aanwezigheid van jouw paard weer te ervaren. Iedere dag en dat voor de rest van jouw leven. Wat is het jou waard om jouw maatje weer bij je te voelen?

Het is mijn speciale gave om contact te leggen met de ziel van jouw paard. Ik ervaar jouw paard en vanuit in- tuïtie en de ingevingen die ik krijg, leg ik jouw paard vast op doek. Het resultaat is een portret van jouw paard die je echt beleeft. Je ziet niet alleen jouw paard, maar je voelt jouw paard ook. Je voelt zijn of haar energie. En je kijkt jouw paard, via het doek, weer écht in de ogen. Want jouw paard is er nog voor je. Niet meer in zijn of haar stoffelijke vorm, maar wel als energie.

Ik help jou om jouw paard bij jou terug te brengen. Om weer aanwezig te zijn in de rest van jouw leven en hem of haar nooit meer zo te hoeven missen. In de vorm van een prachtig paardenportret. 

 


 

 

“Ik help jou om jouw maatje nooit meer zo te missen” 

 

 


 

Jouw paard weer bij je hebben

Ik heb al verschillende mensen geholpen die, net als jij, hun maatje enorm missen. Ze hebben mij toevertrouwd om van hun paard een prachtig portret te maken. Zij zullen je vertellen hoe fijn het is om je paard weer bij je te hebben. Want het missen doet pijn. Loslaten is het moeilijkste stuk wat er is. Ik ben hier om jou te helpen en te ondersteunen. Zodat de leegte minder wordt en de steun van zijn of haar aanwezigheid jou sterkt.

 

 

“Ik kon maar niet de juiste kunstenaar vinden tot ik Mirelle’s werk zag. Wat was ik blij dat ze met de oude foto’s van mijn overleden paarden kon werken. En bij het zien van de eerste foto’s van de voortgang van het werk, wist ik... ik heb de BESTE gekozen!”

 

- Jolanda de Wit uit Gouda - 

 

 


 

 

Van contact tot schilderij


1.

 

Persoonlijk contact: in dit eerste contact bespreken we jouw wensen, beantwoord ik jouw vragen, geef ik desgewenst advies en maken we afspraken.

 

2.

 

Opdrachtbevestiging: de gemaakte afspraken leg ik vast in een opdrachtbevestiging. Zo is altijd helder wat we afspraken. Na ondertekening maken we een afspraak voor kennismaking.

 

3.

 

Kennismaking: graag maak ik persoonlijk kennis met jou en jouw paard. Is jouw paard overleden, dan is goed video en/of beeldmateriaal belangrijk.  

 

4.

 

Creatie: jouw portret schilder ik in mijn atelier op basis van een foto. Tijdens het schilderproces betrek ik je van begin tot eind.

 

5.

 

Overhandiging: wanneer het schilderij klaar is, maken we een afspraak voor de overhandiging. Daar maak ik altijd een bijzonder moment van.

 

 

 

Ja, ik wil een portret laten maken

 

 


 

Prijzen

 

 

Paardenportretten vanaf 60 x 70 cm

(vanaf 1 paard, portret van hoofd en hals en simpele compositie)

 

Olieverf op paneel inclusief simpele baklijst
(sierlijst tegen meer kosten)

  • 70 cm vanaf €2500
  • 100 cm vanaf €3500
  • 150 cm vanaf €4300

 

Tekeningen (grafiet of houtskool) op papier

  • 60 cm vanaf €950
  • 100 cm vanaf €1500

 

Nieuw: Kleintje Kunst: kleine portretten in opdracht

 

 

 

Meerdere paarden of (met) hond/kat, andere composities, formaten of materialen, op linnen doek

Prijs en mogelijkheden op aanvraag

 

Reisvergoeding Nederland:

€0,30 per kilometer

 

Reisvergoeding buitenland:

vergoeding ticket en overnachting

 

Baklijsten, sierlijsten en inlijsten van je werk kan worden verzorgd. Prijzen op aanvraag.

 

Betalingsregeling treffen

 

De portretten die ik schilder, zijn maatwerk. De prijs van jouw portret hangt af van materiaal, formaat en compositie (één of meer paarden/ personen). Tijdens het oriënterende gesprek bespreken we je wens en geef ik een kostenindicatie op maat. 

 

 


 

Live de creatie bijwonen

Kies je ervoor mij een olieverf portret van jouw dierbare paard(en) te laten maken? Dan mag jij, als jij dit wenst, tevens 1x een schildersessie aan jouw schilderij bijwonen. Je bent dan aanwezig in mijn atelier wanneer ik aan het portret van jouw paard werk. Er is ruimte om samen te praten, mij te vertellen over jouw paard, te kijken, te voelen of om er enkel te zijn. Ik doe dit vanuit liefde en warmte en vanuit de weg van het paard.

Jij kiest zelf het moment wanneer je bij het schilderproces aanwezig wilt zijn. Dit kun je inplannen na het ontvangen van de voortgang van jouw portret. Wanneer jij voelt dat het moment daar is.

 

 

Nu contact opnemen

 

 

Jouw paard wacht op jouw beslissing

Ik vertaal de ziel van jouw paard naar het doek. Je zult jouw paard weer in de ogen kunnen kijken. En voelen hoe jouw paard écht was. Nu wachten ze op jou. Het is aan jou om de beslissing te nemen om jezelf toe te staan hierin door mij geholpen en ondersteund te worden. 

 

 

 

 

 

“Na 10 jaar vol liefde en plezier heb ik mijn paard Isha helaas moeten laten gaan.
Mijn grote liefde, mijn kind, mijn beste vriendin. Dankzij het werk van Mirelle heb ik Isha toch weer een beetje terug. Een portret met zoveel gevoel, zo mooi en zo echt. Iets wat altijd bij me blijft.”

 

- Lies Gloudi uit Rotterdam -

 

 

 

 

“Het schilderij hangt heel mooi op z’n plekje. Ik vind hem zo gaaf geworden en geniet er steeds weer van!! Wat ik zo fijn vond, is dat Mirelle me warm heeft ontvangen en veel begrip toonde. Ook het ophalen was wel een wauw- en snikmomentje. Aangezien Quercus er toch echt niet meer is. Ik ben nog steeds enorm blij dat ik het gedaan heb. Vooral toen het nog kon, aangezien Quercus zo slecht werd.”

 

- Amanda Nijnatten uit Zundert -